twitterfacebooklinkedinemail

Pages

16 d’abril, 2015

Expressar emocions, sentiments i vivències amb la robòtica educativa


La robòtica educativa ens pot servir per expressar-nos a l'aula? 

Saber mirar per comprendre, saber fer per expressar-se, i saber analitzar i reflexionar a partir d'aspectes conceptuals i complexos per a construir noves visions alternatives sobre si mateix i els diferents aspectes de la realitat han estat les 3 línies en que es fonamenta aquesta proposta de treball oberta.



L'autonomia de l'alumnat

Tot aquest procés d'adquisició d'autonomia, conjuntament amb l'esperit creatiu, l'experimentació utilitzant recursos TIC de l'entorn audiovisual i multimèdia, la investigació, la responsabilitat i l'autocrítica condueixen l'alumnat a tenir iniciativa per descobrir i millorar, de forma autònoma, el seu aprenentatge.



L'alumnat ha reflexionat sobre el seu entorn proper, i, tot experimentant de manera crítica, ha expressat de manera creativa, mitjançant creacions visuals, un conjunt d'emocions, sentiments i vivències que han compartit a l'aula.




Objectius didàctics... o no... algunes idees... per obrir el debat...

  • Planificar i reflexionar, de forma individual i col·lectiva, sobre el procés de disseny i de realització d'un objecte partint d'uns objectius prefixats i revisar i valorar en cada fase del projecte l'estat de consecució.
  • Expressar-se amb creativitat, mitjançant les eines del llenguatge plàstic, visual i audiovisual i emprar de forma flexible altres recursos, tècniques i mitjans de l’àmbit de les TIC
  • Emprar diverses tècniques i recursos artístics per representar de forma creativa la realitat, les idees, les emocions, els sentiments, les vivències...