twitterfacebooklinkedinemail

Pages

27 de maig, 2014

Els Bee-Bot a la Fira de Matemàtiques de l'Escola La Mar Bella

L'Escola La Mar Bella, del districte de Sant Martí, ha celebrat els dies 22, 23 i 24 de maig la Fira de Matemàtiques. A la Fira ha participat tot el centre, l'educació infantil i la primària. El centre ens va convidar a la Fira i a gaudir de l'ambient i de les activitats que s'hi van desenvolupar.



Un dels espais estava dedicat a la robòtica educativa i tenia el Bee-Bot com a protagonista. La dinamització de les activitats ha estat compartida per l'equip de mestres de l'escola i per l'alumnat de 6è de primària. Resulta molt maco veure com s'impliquen els més grans i com ajuden i orienten la resta de companys de l'escola.

L'escenari dels Bee-Bot va donar peu a diverses activitats, per una banda d'orientació i lateralitat per als més petits, i per una altra, de repte i de superar obstacles amb recorreguts complexes per als més grans. És molt interessant comprovar com l'alumnat s'organitza en petit grup, consensuen les accions, aprenen dels errors i posen de relleu que "aprenen a aprendre".



Utilitzar un full de registre ajuda l'alumnat a organitzar-se i a tenir un document amb les evidències de les decisions del grup (itinerari a seguir, seqüència de programació...). 




També, en ocasions, els alumnes volen resoldre l'activitat de manera individual. Tot seguit en podeu veure una bona mostra. Un alumne pensa, dibuixa el recorregut al full de registre, programa el robot i executa el repte... Prova superada!



Els reptes plantejats a la fira demanaven explicar un problema en llenguatge propi, usant materials, dibuixos o esquemes, i emprar estratègies personals per resoldre’l. La programació i la robòtica educativa com a recursos per aprofundir a la resolució de programes i com a elements per afavorir l'assoliment de les competències matemàtiques. Tot un repte!

Moltíssimes gràcies a les mestres de l'Escola La Mar Bella per oferir-nos l'oportunitat d'aprendre dels alumnes!!! Veure com treballen els alumnes és fantàstic... :-)

*  *  *

No us perdeu les galeries de fotografies que ha publicat el centre... Genials!