twitterfacebooklinkedinemail

Pages

15 de juny, 2014

V Jornada de Robòtica de l'INS Sant Andreu

El Departament de Tecnologies de l'INS Sant Andreu ha organitzat la V Jornada de Robòtica, una trobada que permet compartir els projectes realitzats per l'alumnat d'ESO i batxillerat del centre i posar un fantàstic punt i apart a la feina desenvolupada al llarg del curs.

Equip organitzador de la V Jornada de Robòtica

Els companys de tecno em van convidar a assistir-hi i no m'ho vaig pensar dues vegades... ;-) Sempre és interessant veure en acció els projectes de tecnologia de control i de robòtica educativa desenvolupats per l'alumnat.

El programa de la jornada va comptar a una bona mostra de diverses tecnologies de control aplicades a la robòtica educativa... per una banda Picaxe, per una altra OLLO Bug i, finalment, LEGO Mindstorms.

Cursa de robots rastrejadors amb xip Picaxe

Aquests vehicles estan dotats d'un microprocessador programat amb Picaxe que controla els senyals de dos sensors d'infraroig i acciona els motors de les dues rodes motrius per poder seguir una línia blanca.

Robot rastrejador




OLLO Bug - Circuit d’obstacles i Cursa de persecució 'circuit creuat'

OLLO Bug és un kit de robòtica educativa que permet construir 4 tipus diferents d'insectes robòtics que poden traçar línies, detectar objectes, o ser controlats a través de control remot sense fils. El sistema de construcció modular permet construir robots personalitzats molt ràpidament.

Circuit d’obstacles


Cursa de persecució amb “circuit creuat”





Competició de Sumo entre robots LEGO Mindstorms

Els LEGO Mindstorms van ser els protagonistes de la competició Sumo. A sobre del tatami, dos robots dissenyats per l'alumnat de batxillerat es van desafiar. El disseny i la construcció dels robots eren força creatius i la programació desenvolupada per treure tot el potencial dels servomotors i dels diferents sensors (so, ultrasons, contacte, llum) un gran desafiament.
A l'hora de la veritat, els dos robots van combatre per veure si dominava el tatami i guanyava la competició de Sumo... ;-)




*   *   *

L'INS Sant Andreu és tot un referent en l'àmbit de les tecnologies aplicades als sistemes de control i a programació i la robòtica educativa. La V Jornada de Robòtica n'és un bon exemple. 

L'enhorabona per la iniciativa i per la bona feina mostrada per l'alumnat!!!