twitterfacebooklinkedinemail

Pages

15 de juny, 2011

Exposició: Full Print3d. Imprimint objectes

Fa unes setmanes vam tenir l'oportunitat d'anar al Disseny Hub Barcelona (DHUB) a gaudir d'una de les exposicions més impactants que he vist en els darrers anys...

L’exposició permanent Full Print3d. Imprimint objectes ens introdueix en els sistemes de fabricació additiva i presenta una sèrie de projectes que analitzen les implicacions conceptuals per al disseny derivades d’aquesta mena de producció.

En la fabricació additiva –popularment coneguda com a «impressió 3D»–, l’objecte desitjat es crea per superposició i solidificació de capes finíssimes successives d’un material determinat. Mentre que altres tipus de fabricació digital sorgeixen de l’automatització de tècniques manuals que ja es coneixien abans de l’ús de l’ordinador (tall, fresatge, plegatge, etc.), els processos additius fan possible materialitzar l’objecte partícula per partícula segons les dades enviades des de l’ordinador. Aquesta flexibilitat permet que la geometria del disseny i el control del material siguin més lliures que mai.