twitterfacebooklinkedinemail

Pages

20 de juny, 2010

La Revolución Educativa

Via Juan José de Haro me llega la referencia del programa 64 de Redes, de Eduard Punset...
¿Es hoy más difícil la convivencia en las aulas? ¿Están bien preparados los maestros para acompañar al niño hasta su adolescencia con una educación que englobe emociones e inteligencia social? Las necesidades de un adulto para vivir en sociedad no son las mismas que hace 50 años, ni lo son tampoco las condiciones de vida de los adolescentes, ni las tecnologías que rodean a todos. Sin embargo, los programas educativos han cambiado muy poco en el último siglo. El psicólogo Robert Roeser nos ayuda a redefinir el papel de profesores y maestros, y a buscar en la ciencia algunas propuestas para mejorar la educación de los futuros ciudadanos.

2 comentaris:

Daniel ha dit...

Hola Xavier,

Jo també vaig veure el programa i em va fer pensar sobre les competències que hem de tenir ... Però crec que és bastant complicat que una sola persona les pugui tenir totes alhora i que això només es pot fer en equip ... El tema és com fer-ho al context actual.

Salutacions!

Daniel

margarida ha dit...

Ja havia vist el documental però en tornar-lo a veure en fa pensar molt en com s'hauria de dissenyar la formació inicial de mestres i professorat. Aquí sí que cal canviar el plantejament i el currículum.
la formació actual i fins i tot els graus i màster continuen essent molt tecnòcrates i conceptuals, valorant tècniques i poc aquests aspectes globals que es citen en el programa.
De tota manera no sé quina seria el plantejament a seguir.
S'insinuen coses: paper de les arts, l'observació-atenció,...
i estic d'acord amb en Daniel: el treball en equip i de tota la comunitat. Però com?