twitterfacebooklinkedinemail

Pages

19 d’agost, 2007

Exposició: Rafael Masó i Valentí, arquitecte

He tingut ocasió d'anar a l'exposició Rafael Masó i Valentí, arquitecte (1880-1935), al Palau Moja... Una mostra molt completa i interessant...
Arquitecte, poeta i escriptor, Rafael Masó és el màxim representant de la primera generació noucentista catalana, que va defugir els excessos del modernisme i es va plantejar l'arquitectura des de la quotidianitat i la normalitat. A partir d'una plasticitat orgànica propera al món de Gaudí, va evolucionar cap a formes noves inspirades en la tradició local, l'arquitectura popular i l'art romànic. El classicisme com a voluntat d'ordre, el mediterranisme vinculat a la recuperació de les cultures primitives, l'estructuralisme formal i el populisme van anar constituint els trets distintius del seu estil.
Rafael Masó va tenir un paper fonamental en la vida cultural de Girona en un dels períodes més productius de la seva història, entre el 1906 i els anys de la Segona República. Al llarg de la seva trajectòria, abans de la seva mort prematura, Masó va projectar més de 200 obres entre edificis de nova planta, restauració de monuments, projectes urbanístics i disseny d'interiors. Alguns d'aquests projectes, com la Farinera Teixidor o la remodelació de les cases del riu Onyar, han esdevingut icones de la ciutat de Girona.
Més informació: Rafael Masó i Valentí a la Viquipèdia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lorsqu'en touriste on visite Gérone, on voit les bâtiments du Moyen-âge, les bains arabes, les palais baroques, mais on n’imagine pas qu'il puisse y avoir du Modernisme, si facile à repérer à Barcelone. Cette très belle exposition, intelligemment pédagogique, permet d'ouvrir les yeux.

Anònim ha dit...

Efectivament, aquesta expo t'obre els ulls... i et mostra petits tresors amagats :-)