twitterfacebooklinkedinemail

Pages

21 de gener, 2007

La web 2.0 educativa

Navegando por AulaBlog llego a esta estupenda presentación de Juan Freire,"La web 2.0 educativa: Herramientas para el aprendizaje activo y colaborativo entre profesores y alumnos"...

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bé, però si no hi ha una bones bases pedagògiques darrera podria ser que no servís de gaire.
Un metodologia que garanteixi el desenvolupament de les capacitats cognitives, una cooperació real i eficaç, un bon processament de la informació, competencia per a l'apliació en el món real dels coneixements adquirits, desenvolupament de les habilitats socials, etc. etc. com per exemple el marc que ofereixen les WebQuest.
(sí, ja ho sé escombro cap a casa, però és que hi crec)
Carme
PD: recomano la lectura de la Comunicació que van presentar a EDUTEC 2006 Iolanda Bernabé i Jordi Adell
http://www.webquestcat.org/iolanda-bernabe-munoz.pdf

Anònim ha dit...

Carme, t'agraeixo el teu comentari... :-)
Efectivament, amb només les eines web 2.0 no en tenim prou...
Per treballar per una integració real de les TIC a l'aula cal un conjunt "d'ingredients" com ara recursos materials, formació, eines i aplicacions TIC, continguts, metodologia, treball cooperatiu i en xarxa i un context favorable i engrescador... i suposo que encara em deixo algun ingredient més :-)
Bé, parles de les webquest com a instrument metodològic... penso que també reuneix els requisits que comentes l'aprenentatge basat en problemes (ABP-PBL)...
Vinga... endavant!!!
xavi

Unknown ha dit...

Vaja, precisament avui estava donant un cop d'ull als cursos telemàtics pel proper curs, i un dels que em cridaven més l'atenció era el de Web 2.0, i ostres, resulta que ja en parleu al Blog d'Aula de Tecnologia :)
La veritat és que aquest concepte (Web 2.0) s'amotlla perfectament a la realitat que viu l'alumnat, tant acostumats com estant a compartir coses per la xarxa, amb els Spaces MSN, els Fotoblogs, etc.
I certament, tot això pot ser una eina pedagògica molt i molt potent per engrescar l'alumnat en el seu propi procés d'ensenyament-aprenentatge.
D'altra banda estic totalment d'acord amb la Carme, tot això, si no hi ha un contingut pedagògic al darrera és un foc d'encenalls.
Fins la propera,
David

pd. per cert xavier, acabo d'encetar un Flickr amb fotos de tecnologia, a veure que et sembla...
http://www.flickr.com/photos/davidvicente/

Anònim ha dit...

David,
Si, tot fa pensar que la web 2.0 pot tenir un potencial pedagògic...
Ara ens toca crear les circunstàncies per poder aprofitar a l'aula aquests recursos ;-)
M'alegra que comencis a penjar sets de fotos a flickr... Segur que les podràs utilitzar a l'aula...

xavi