twitterfacebooklinkedinemail

Pages

16 de juny, 2005

La farmaciola a l'escola

Segurament tots heu vist alguna vegada una farmaciola. A casa, a l'escola, al cotxe, als grans magatzems... Una farmaciola és molt útil per a les circumstàncies especials i/o urgents.
Farmacioles n'hi pot haver de molts tipus. A les cases i a les escoles no tenen la mateixa farmaciola que a un hospital o al vestidor d'un club esportiu, però cal que hi hagi una mica de tot. A la farmaciola d'una escola, què hi ha d'haver?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Daaaaanger!
Si que ha d'haver una farmaciola al centre i més si hi ha tallers, però no s'ha de donar cap medicament a cap alumne si no s'està absolutament segur que no li causarà una reacció adversa, o sigui, MAI li donis un medicament a un/a alumne/a. Fer cures de primers auxilis, sí, però medicaments NO.
Per exemple, si a una noia que està menstruant se li dóna una aspirina el fluxe li agumentarà força. (Ho sabies?) Si a un al·lèrgic a la penicilina li dones clamoxil o similar li pot produir una reacció.
Si un/a alumne/a es troba malament, es truca a casa seva o se'l duu al CAP. No està la cosa com per anar fotent la pota allà on no ens demanen.

Anònim ha dit...

Hola. Estic buscant informació al respecte, perquè tenim el problema de les farmacioles amb moltes medecines (ja només hem deixat de via tòpica: oxigenada, betadine, antihistamínic, aplicadors d'amoniac per a picades),però que no ens atrevim a fer servir pel mateix motiu que exposa Voltaire. Hi ha alguna normativa al respecte?
Gràcies