twitterfacebooklinkedinemail

Pages

13 de juny, 2010

Exposició: Fotopres "la Caixa" 09

Me la vaig perdre quan la feien a Barcelona, però quan vam anar a Madrid va ser de visita obligada ;-) ...cafè i Fotopres "la Caixa" 09 a CaixaFòrum Madrid...
Una exposició impactant.



El certamen Fotopres, organitzat per l'Obra Social "la Caixa", va néixer en un moment de canvis en les tecnologies de la informació, a començament dels anys vuitanta, i constitueix un mirall de les transformacions que experimenta el món contemporani: les guerres i les migracions, l'impacte de la globalització en els costums i les maneres de viure, com també l'aparició de noves formes de convivència per fer front al dolor i al desarrelament.

L'exposició presenta el treball dels fotògrafs guanyadors de l'edició d'enguany i dels joves fotodocumentalistes que, gràcies a les beques Fotopres "la Caixa" 09, han pogut dur a terme els seus projectes en diferents indrets del món.

A la mostra es tracten qüestions com els valors actuals, les situacions de marginació i violència que pateixen moltes persones arreu del món, les guerres i altres grans conflictes internacionals. Els fotògrafs participants ofereixen de tot això una imatge crua i impactant, però, alhora, humana i propera, que convida a la reflexió sobre la societat actual.