twitterfacebooklinkedinemail

Pages

25 d’agost, 2008

Cau Ferrat, Maricel... Sitges

Fa uns dies vam anar a Sitges... Una vila molt maca que està plena de racons amb molta història... Vam visitar, entre altres coses...

Museu Cau Ferrat
El Cau Ferrat va ser la casa-estudi de Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861; Aranjuez, 1931), una de les figures més destacades del modernisme català. De totes les col·leccions que conté el Cau Ferrat la que avui desperta més interès és la de la pintura i dibuixos. Hi són representats els artistes més destacats de la generació modernista: Ramon Casas, Aleix Clapés, Pere Ferran, Joan Llimona, Arcadi Mas i Fontdevila, Joaquim Miró, Isidre Nonell, Darío de Regoyos, Miquel Utrillo i Ignacio Zuloaga.
Museu Maricel
El mirador és al Maricel el que la sala del brollador és al Cau Ferrat; una finestra sobre el mar i un del punts de referència del recorregut, amb una mostra excel·lent d'escultura catalana moderna que inclou obres de Joan Rebull ( Aurora, Repòs i Gitana ) i de Josep Llimona ( Desconsol ).
Museu Romàntic "Can Llopis"
El Museu Romàntic "Can Llopis" és una casa del segle XIX, perfectament conservada, que ens permet acostar-nos a les formes de vida d'una família de propietaris catalans que va viure la seva esplendor durant els anys del romanticisme.
Els 3 espais són gestionats pel Consorci del Patrimoni de Sitges i es poden visitar amb l'entrada gratuïta... per allò del carnet docent... ;-)