Pages

19 de juny, 2006

Meme: Integrar les TIC a l'aula

L'Anna Pérez em convida a continuar amb una meme, es tracta de respondre a la pregunta següent:
  • ¿Què consideres fonamental per a que la integració de les TICs a l'aula sigui possible?
Bé, la resposta no és senzilla, suposo que es tracta d'una suma de diversos factors... en trobo 5 de fonamentals:
  1. Suport a la formació permament (continua) del professorat. Cal facilitar, afavorir, incentivar... la formació TIC.
  2. Implicació des equips directius dels centres i de les diverses coordinacions (TIC, activitats escolars, Pla d'innovació educativa...).
  3. Difusió i reconeixement de la bones pràctiques docents que es realitzen a molts centres... que aposten per fer un ús de les TIC que s'integri a les diverses àrees del currículum...
  4. Creació d'una xarxa de contactes, cooperació i treball en equip per tal de desenvolupar nous projectes i noves innovacions educatives amb les TIC
  5. Pautes senzilles per incorporar materials d'aula TIC a la dinàmica de classe... És important donar suport als docents que volen incorporar les TIC i no tenen prou recursos metodològics per fer-ho.
Passo la meme a:
Les diverses aportacions a aquesta meme s'estan recollint a un wiki... que va sumant bones propostes per treballar per la integració de les TIC a l'aula.

4 comentaris:

jordi jordan ha dit...

FET!!!???
Salut Xavi....

anna ha dit...

Completament d'acord amb el que proposes! També trobo que són els 5 factors fonamentals.

f.xavier.suñé ha dit...

Com a complement (o repetició...) del que s'opina en el teu blog, referencio dos llocs on també reflexionem sobre les tic a l'aula des del CRP del Tarragonès:
http://zonatic.pbwiki.com/ - una wiki on s'han deixat opinions.
http://fxsune.blogspot.com/ - el blog on també hi ha opinions.
http://www.xtec.es/crp-tarragones/zonatic/zonatictgn.htm - una web (de moment estàtica) on poso coses que crec que poden ajudar als docents...
Ben mirat sembla que estic fent publicitat gratuïta dels 'meus' espais ;-)
No és aquesta la intenció, més aviat ajudar a canviar les coses...
Salut!

Anònim ha dit...

Crec que, malgrat la quantitat de materials didàctics en determinades matèries, l´ús de les TIC als centres es majoritàriament per a la gestió i no pas per a la docència.
Per això penso que és fonamental que els professors coneguin els materials digitals relacionats en les seves assignatures i les aplicacions informàtiques que estan a la seva disposició per a generar recursos adaptats a les diferents tipologies d'estudiants i de centres.

Victoria Bescós