twitterfacebooklinkedinemail

Pages

24 de maig, 2014

We are testing how this new robot works! El Pro-Bot a la classe llengua anglesa

Els recursos de robòtica educativa quan arriben a les mans dels alumnes agafen una nova dimensió i la descoberta i l'aprendre a aprendre passen a un primer pla. Per aquest motiu, estar en contacte amb els centres i poder realitzar observacions d'aula ens ajuda a fer un millor acompanyament i assessorament a les escoles i instituts que volen treballar amb recursos de programació i robòtica educativa.

Ahir vam tenir l'oportunitat d'anar a l'Escola Pere IV, del districte de Sant Martí de Barcelona, a fer una sessió de treball amb el Pro-Bot amb l'alumnat de 5è de primària. Ens va semblar que estaria bé realitzar la sessió a l'hora de llengua anglesa i generar una dinàmica de treball molt participativa.

Diversos alumnes del grup van fer de reporters i van documentar la sessió amb fotografies i vídeos... Una part d'aquest material l'han piulat des del compte de Twitter de l'escola @pere4t, més avall en trobareu una mostra.

A l'inici de la sessió, els hi vam presentar el robot però sense donar cap indicació sobre el funcionament i les opcions de programació. L'alumnat el va analitzar, va identificar les seves parts principals i va formular diverses hipòtesis sobre la funció de cadascuna d'aquestes.


Després d'uns primers minuts de reflexió en grup classe, va arribar el moment de provar el Pro-Bot... Els alumnes el van posar en marxa i després d'una mica d'assaig i error van descobrir el seu funcionament bàsic i les pautes inicials per programar-lo.


Aprofitem per fer una breu posada en comú, moltes i bones aportacions dels nois i noies del grup... Es valoren les diverses opcions proposades.



A la part final de la sessió, l'alumnat va programar el Pro-Bot per tal de dibuixar diversos polígons... i ho van explicar, pas a pas, aprofitant que estàvem a classe de llengua.



Va ser fantàstic veure la dinàmica de treball de l'alumnat, la seva autonomia i com s'ajuden els uns als altres. Tot un exemple a seguir.
Moltíssimes gràcies!!!

*  *  *

Ara portem uns dies presentant el Pro-Bot i fent dinamització en els seminaris TAC. La veritat és que tenim un gran ventall de recursos per treballar la programació i la robòtica educativa a les aules... Ara toca aprofitar-los.