twitterfacebooklinkedinemail

Pages

04 de març, 2014

Formació - Taller Scratch a l'aula, a Sant Martí

El Centre de Recursos Pedagògics de Sant Martí, en el marc de les activitats de dinamització dirigides al professorat, ha organitzat el taller Scratch a l'aula, amb el Frank Sabaté com a formador.

 
Feia molt temps que tenia ganes de veure el Frank Sabaté en viu i en directe... ;-) Fa anys que el segueixo a la xarxa i des de fa un temps que el conec... però fins ara no havia pogut assistir a cap de les activitats de programació amb Scratch i robòtica educativa que realitza.

A l'inici del taller es va fer una introducció a les diferents teories de l'aprenentatge relacionades amb el pensament creatiu i el construccionisme. Després es van fer les primeres passes amb l'Scratch per conèixer l'entorn de treball i tenir uns primers coneixements bàsics de programació.
 

Més endavant, una pinzellada de Makey-Makey per fomentar la programació i el disseny d'interfícies interactives molt creatives.


Per acabar, algunes reflexions sobre el potencial didàctic de l'Scratch i la seva integració dins de les activitats curriculars que es desenvolupen als centres educatius.

El taller va ser fantàstic, el Frank és un gran comunicador i és capaç de transmetre la il·lusió de fer coses noves a l'aula i de dinamitzar els centres amb l'Scratch i la robòtica educativa.

FrankTàstic!!!